Vragen? Neem
contact op!

Heb je nog vragen? Laat het ons dan weten, we staan je graag te woord!

Pexels Rachel Claire 4993094

Jouw matras op
maat laten maken?

Heb je het ideale matras niet kunnen vinden? Geen zorgen! Bij ons kan je ook een matras op maat laten maken. Zo weet je zeker dat het matras bij al jouw wensen past. Vul het formulier in en wij reageren binnen 24 uur op jouw aanvraag.

Naar matras zoeker

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag voor ons? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op!

Neem contact op

Retourzendingen worden enkel geaccepteerd indien de artikelen ongebruikt zijn.
 

 1. Vraag een retourlabel aan door een e-mail te sturen naar info@akkon.nl. Vermeld hierbij ook het bestelnummer. Binnen 24 uur krijg je een reactie van ons met het retourlabel* en de retourinstructies.

  *Het retourlabel die je automatisch ontvangt van bol.com is ongeldig.

 2. Download en print het retourlabel die je per mail van ons hebt ontvangen.

 3. Verpak het matras dubbelgevouwen in de originele plastic verpakking. Indien je de originele verpakking al weggegooid hebt, kan je een andere verpakking gebruiken. Zolang het matras niet vies wordt, is het prima. Plak het retouretiket dat je per mail van ons hebt ontvangen op de verpakking.

 4. Verzend het pakket volgens die instructies die je per mail van ons ontvangen hebt. 

Indien het om een groot matras gaat kunnen wij het matras ook ophalen. Neem in dit geval contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Je kan jouw nieuwe matras eenvoudig online bestellen. Selecteer allereerst één of meerdere producten van jouw keuze. Klik vervolgens op het ‘winkelwagentje’ en op ‘Afrekenen’. Vul jouw gegevens in en selecteer een betaalwijze. Klik op ‘Plaats bestelling’ om de bestelling af te ronden. Je ontvangt via de mail een bevestiging van jouw bestelling. De bestelling wordt in de meeste gevallen bezorgd door onze logistieke partner. 

 • Akkon hecht veel belang aan de veiligheid van jouw betalingsgegevens. Je kunt bij ons daarom veilig betalen met iDeal of een overschrijving per bank. 

Nee, wij komen jouw matras gratis bezorgen! 

Ja, dat kan! Je kan jouw bestelling ophalen aan de Willemsweg 147 in Nijmegen. Selecteer deze optie op de Afrekenpagina. 

Als wij jouw betaling hebben ontvangen nemen wij de bestelling in behandeling. De levertijd is gemiddeld 1 tot 3 werkdagen. Je ontvangt jouw bestelling dus maximaal 3 werkdagen nadat je de bestelling hebt geplaatst. Wanneer de levertijd afwijkt staat dit op onze webshop vermeld bij het betreffende product.

De matrassen worden opgerold geleverd. Het duurt ongeveer 24 tot 48 uur voordat het matras zijn originele vorm weer aanneemt.

Is er onverhoopt iets mis met jou matras? Dan gaan we samen op zoek naar een passende oplossing! Je krijgt namelijk standaard 1 jaar garantie* op jouw nieuwe matras. 

*Dit geldt niet voor onze polyether matrassen. Tevens krijg je bij onze Hybrid matrassen standaard 5 jaar garantie. Voor onze Hybrid matrassen van 14 cm dik geldt er een garantietermijn van 3 jaar.

De garantie voor onze Hybrid matrassen (waaronder de Hybrid Koudschuim HR50, NASA Hybrid foam en de Hybrid topper) is geldig in de volgende gevallen:

 • Kuilen, deuken of doorligplekken van meer dan 2 cm ondanks juiste gebruik volgens aangegeven max. belastbare gewicht van de matras.
 • Fabricagefouten op ritsen voor een termijn van 2 jaar.

De garantie is niet van toepassing op:

 • – Persoonlijke voorkeur voor comfort 
 • – Normale slijtage op de matras(hoes)
 • – Slijtage veroorzaakt door het gebruik van een ongeschikt of slecht ondersteunende ondergrond

Voor het vervangen of retourneren van het matras binnen de geldende garantie periode geldt er voor het aangekochte matras na 2 jaar vanaf de datum van levering van de matras een gebruiksaandeel van 15% over het totaalbedrag van het matras. 

Dit betekent dat als er een garantiegeval is en je het wilt retourneren of omruilen, je 15% van het aankoopbedrag van
het matras zult moeten betalen.

We brengen deze vergoeding in rekening omdat het matras in gebruik is genomen en er gebruikssporen of slijtage kunnen
optreden tot aan het moment van retournering of omruiling.

Mocht een artikel niet aan jouw verwachtingen voldoen, of wil je deze ruilen voor een andere afmeting/artikel, dan kan je het matras binnen 30 dagen na ontvangst gratis retourneren. 

Dat is erg vervelend! Neem contact met ons op, dan zoeken we samen naar een passende oplossing. 

Dat is vervelend! Neem contact met ons op, dan zorgen wij dat het juiste matras zo snel mogelijk bij jou wordt geleverd. 

Kan je jouw favoriete matras niet in ons assortiment vinden? Geen probleem! Bij Akkon kan je een matras op maat laten maken. Vul jouw wensen in op dit formulier. Binnen 24 uur reageren wij op jouw aanvraag. Vervolgens kan je het matras eenvoudig zelf bestellen. 

Onze klantenservice staat voor je klaar! Neem contact met ons op. 

Ja, wij bezorgen ook in België!